Receptek
2006.07.13. 17:46
Töklé: - sütőtök - méz - almalé vagy tej - őrölt szerecsendió vagy fahéj
Vágj ketté egy tököt, távolítsd el a magokat. A vágási felülettel lefele tedd a sütobe egy sütopapírral kibélelt tepsibe. 180 fokon süsd kb. félórát-órát. Mikor evéshez elég puha lenne, vedd ki, szedd ki a belsejét, hagyd kihulni. Majd botmixerrel pépesítsd. Ízlés szerint mézet, almalevet vagy tejet adhatsz hozzá. Egy kis őrölt szerecsendió vagy fahéj is nagyon jól feldobja!
Vajsör: - 8 dl tej - 2 dkg vaj - 8 kávéskanál cukor - fahéj, vaníliás cukor
Tedd egy serpenyőbe a vajat, forrósítsd fel, tegyél bele 8 kávéskanál cukrot és pirítsd meg. Húzd félre a tűzről és öntsd bele a tejet. Tedd bele a fahéjat (1 kiskanál) és a vaníliás cukrot (1 zacskó). Forrald föl!
Sav-a-júj cukor: - egy kis csepp tej - 1 kiskanál cukor - 4 csepp citrom
Tedd a serpenyőbe a cukrot, a citromot és a tejet! Pirítsd meg egy kiskanállal igazgatva (hogy ne folyjon szét!) Ha kész, világosbarna színű lesz. Hűtsd ki!
|